Як розбавити спирт водою, щоб вийшла горілка? Пропорції, як поліпшити смак горілки

Короткий зміст статті:

  • Виготовлення алкоголю з точки зору закону
  • Як правильно розвести спирт?
  • Як розбавити спирт 95% до 40%
  • Як розбавляти спирт з водою для вживання?
  • Як поліпшити смак горілки?
  • Процес приготування горілки
  • Відео-урок: робимо горілку, спирт розбавляємо
  • Виготовлення алкоголю в домашніх умовах завжди було дражливою темою, але кожен поважаючий людини повинен знати, як розбавити спирт водою, щоб вийшла горілка. Ніколи не знаєш, в якій життєвій ситуації опинишся, і що саме буде під рукою, так що корисні навички краще купувати заздалегідь. Та й сам процес виготовлення досить цікавий, таке собі «хобі вихідного дня».

    Как разбавить спирт водой, чтобы получилась вкусная водка

    Виготовлення алкоголю з точки зору закону

    Слід усвідомити, що з точки зору закону, виготовляючи алкогольні напої, ви нічого не порушуєте. Статті за «самогоноваріння» ні в одному з кодексів вже немає. А ось спроба збуту готової продукції – справа зовсім інша.

    Тому якщо хочете почати робити наливку і горілку, варити брагу:

  • Можете спокійно говорити про це кому завгодно.
  • Готовий продукт використовуйте тільки в особистих цілях, не на продаж.
  • Немає нічого кримінального в тому, щоб когось пригостити результатом своїх праць.
  • Тільки не завадить врахувати, що:

  • Алкогольна залежність-це одна з найстрашніших проблем XXI століття.
  • Жіночий алкоголізм ще жахливіше, адже він не піддається лікуванню.
  • Необхідно використовувати тільки якісну сировину.
  • Метиловий спирт, навіть у малих дозах, здатний позбавити зору і навіть вбити.
  • Новому захопленню можна приділити трохи вільного часу, але важливо «не перегинати палицю». Своєрідним індикатором може послужити реакція оточуючих, різке несхвалення яких-небудь дій з їх боку.

    Спиртные напитки домашнего приготовления

    Як правильно розвести спирт?

    Щоб зробити гарну горілку необхідні два простих компонента:

    Вода

    Спирт

    Підійде тільки бутильована, з найближчого супермаркету.

    Слід подбати заздалегідь про якісне сировину.

    Чим менше її жорсткість, тим краще буде смак готового продукту.

    Підійде спирт першого сорту, етиловий медичний.

    Ні в якому разі не кип\’ятіть воду, інакше втратиться весь сенс.

    Краще всього використовувати 95% або 95% спирт.

    Переконайтеся в тому, що у воді немає домішок солей. Вони зашкодять нормальному розчинення спирту.

    Ні в якому разі не використовуйте метиловий спирт, він токсичний і навіть 50 грам можуть зробити людину інвалідом.

    Зараз важливо запам\’ятати одне дуже просте правило, яке допоможе не зіпсувати весь нескладний процес приготування горілки. Слід додавати спирт у воду, ніяк інакше. Якщо випадково переплутати і розбавити спирт водою, розчин відразу ж почне біліти. Вживати таку суміш не рекомендується.

    Пропорції розведення: 2 частини спирту/3 частини води.

    Якщо не пам\’ятаєте або не впевнені, як правильно – спробуйте на невеликих обсягах, хоча навіть 100 мл якісного спирту не хочеться втрачати даремно.

    Пропорции спирта и воды: 2 к 3

    Як розбавити спирт 95% до 40%

    Якщо згадати курс математики в школі, можна спробувати вирахувати:

  • В 1 л 95% спирту повинно бути 950 мл самого спирту і 50 води або інших домішок.
  • В кінцевому продукті, 1 л горілки повинно припадати всього 400 мл спирту.
  • Раз треба знизити градус у 2.4 рази, значить, і додати щось близько півтора літрів води.
  • Посидівши трохи з калькулятором можна прийти до висновку, що на кожен літр 95% спирту знадобиться 1400 мл води.
  • І за допомогою елементарної математики ми вирахували необхідний обсяг і можемо переконатися, що підрахунки абсолютно вірні. Хімія складна наука, необхідно враховувати ще температуру рідин і швидкість протікання хімічних реакцій. Тому невелика похибка може бути присутнім.

    Щоб не повторювати шкільний або університетський курс хімії, обклавшись підручниками по саму голову, можна скористатися зручними таблицями. Їх склали для нас хіміки минулого, у кожної такої таблиці є стовпець, в якому вказана початкова міцність продукту і верхній ряд, в якому вказана кінцева.

    Досить знайти цифри, які вказані на перетині цих показників.

    Разбавленный спирт в стакане

    Є 95% спирт, а потрібна 40% горілка? Шукаємо з одного боку цифру 95, а з іншого – 40. Проводимо пальцем і знаходимо заповітну цифру – 1440 мл За підсумком різниця становить 40 мл на тисячу, що в районі 0.4%.

    У цьому відео Станіслав Фотенко розповість і покаже, як потрібно розбавляти спирт, щоб отримати якісну горілку, які продукти туди можна додати, щоб поліпшити смак:

    Як розбавляти спирт з водою для вживання?

    Коли ми підготували бутильовану воду і медичний спирт в необхідних пропорціях, можна приступити до самого покрокового процесу змішування:

  • Підійде будь-яка ємність, головне пам\’ятати, що її потім ще доведеться використовувати.
  • У заздалегідь підготовлений посуд налийте відразу всю воду.
  • Не треба давати їй відстоюватися, перемішувати або виконувати інші маніпуляції.
  • Дістаньте спирт, відміряйте мірним посудом необхідний обсяг і налийте в посуд.
  • Повільно додайте 95% спирт, постійно перемішуючи суміш.
  • Перемішайте її ще раз.
  • Тепер отриману рідину необхідно кудись перелити, щоб зберігати надалі. Пляшки треба заповнювати повністю і закривати їх максимально щільно. Справа в тому, що при контакті з повітрям:

  • Спирт випаровується.
  • На самій поверхні утворюється оцтова кислота.
  • Навіть незрозуміло, що найгірше – втратити частину горілки або «насолоджуватися» смак оцту.

    Тепер горілку краще перемістити в холодильник і виставити температурний режим на 4 градуси за Цельсієм. З приводу термінів відстоювання думки розділилися, в середньому говорять про 3-4 дні.

    І пару слів про фільтрації – на дно пляшки можна закинути кілька таблеток активованого вугілля, діючи як абсорбент, він впорається з різними дрібними домішками. Після досить процідити весь обсяг через марлю або будь-який інший штучний фільтр.

    Разбавленная водка в кувшине

    Як поліпшити смак горілки?

    Деяким людям подобається горілка з добавками, так що після відстоювання можна надати напою унікальний смак:

  • Найчастіше в цих цілях використовують глюкозу, на літр буде достатньо 10-15 мл
  • Ідеально підійде мед, його знадобиться в 2-2.5 рази більше, ніж глюкози.
  • Молоко є більш специфічним компонентом, тут вже слід орієнтуватися на свій смак і досвід попереднього приготування.
  • Додавання прянощів пом\’якшить смак горілки, а точніше самого спирту.
  • Від вживання напою з такими включеннями можна отримати набагато більше задоволення, особливо якщо процес цікавіше кінцевого результату. Напій піде швидше і краще.

    В результаті протікання хімічних процесів станеться контракція, обсяг змішаної води і спирту зменшиться, за рахунок хімічних реакцій.

    На самому початку ми вважали, що необхідно 1400 мл води, згідно всім правилам математики. А насправді 1440. Ось ці самі 40 мл і «стискаються», гублячись у процесі. Не найбільша втрата, але краще це знати на початку свого шляху виготовлення алкоголю.

    Стакан водки и закуска

    Процес приготування горілки

    Немає нічого простіше, ніж зробити якісну горілку:

  • Взяти 1440 мл бутильованої води, купивши її в сусідньому магазині.
  • Налити їх по містку ємність.
  • Знайти 1 літр якісного медичного спирту.
  • Залити підготовлену каструлю і перемішати.
  • Горілка готова, залишилося тільки настояти, профільтрувати і включити добавки. Але це вже за смаком.
  • Не треба нічого варити, чекати місяцями, заздалегідь готувати інгредієнти. Весь процес займе пару хвилин, хіба що з фільтрацією доведеться трохи повозитися.

    Самогонщик пьет водку разбавленную

    Якщо знаєте, як розбавити спирт водою, щоб вийшла горілка – не пропадете в будь-якій ситуації. Головне пам\’ятати, що все має бути в міру і що алкоголь не зробить щасливим, навіть якщо спочатку здається інакше.

    Відео-урок: робимо горілку, спирт розбавляємо

    У цьому відео В\’ячеслав Тронев розповість, як і в яких пропорціях потрібно розбавити спирт, щоб отримати горілку 40%: